Свържи се с нас: 

Развитие с помощта на традициите

ИМЖ има над 40-годишна история и до днес идеологията ни се осланя на няколко принципа, които са в основата на семейния ни бизнес.
Като начало – лоялността към нашите партньори за нас е от съществено значение. Отнасяме се с уважение както към производители, така и към фермери. Стремим се към изграждане на дългогодишни и стабилни връзки. Не подценяваме личното внимание и отношение към всеки клиент, за да осигурим правилния и възможно най-ефективен план за автоматизация и развитие. И не на последно място – спазваме традицията да предоставяме качествени решения, изпълнени от висококвалифициран екип, в подкрепа на малките и средни ферми.
Това е ИМЖ, това е нашето семейство.

Лично отношение
Отговорност
Традиции

История

1982
1990
1993
2000
2021
2023
Формиране на държавно предприятие ИПКМГО наследник на ДСО МТЦБЕ
Преименуване на предприятието на ИМЖ ООД (Инженеринг за механизация в животновъдството)
Разширяване на инженеринговата дейност с доставка и продажба на резервни части и консумативи за земеделска техника
Стартиране на партньорски взаимоотношения с водещи производители на доилни инсталации, млекопроводи и всякакво оборудване за животновъдни ферми - Delaval, Impulsa и Jos
Отделяне на ИМЖ-2000 като самостоятелно частно дружество с управител Филип Филипов
Модернизиране на корпоративната идентичност на ИМЖ и създаване на нов уебсайт

Визия

ИМЖ се стреми да се задържи като стабилен партньор в проектирането, изграждането и поддръжката на висококачествено оборудване и системи за млекодайни животни. Чрез механизацията в животновъдството целим да създадем модерна инфраструктура и мрежа от малки и средни ферми, които да са конкурентоспособни на големите производители.

Мисия

Нашата мисия е да осигурим на малките и средни животновъдни ферми оптимизирано, рентабилно и печелившо производство чрез имплементирането на съвременни и качествени технологии за автоматизация.
Залагаме на индивидуалния подход към нуждите на всеки фермер, за да предоставим най-добрите решения за растеж и развитие на неговата дейност.

Ценности

Лоялност

Държим на здравите, дълготрайни връзки с всеки един партньор и клиент.

Професионализъм

Залагаме на експертен екип, съвременни технологии и на опита си. Отнасяме се отговорно към всеки проект.

Качество

Качеството идва с нашите гъвкави, комплексни и индивидуално-проектирани решения, спрямо целите и нуждите на стопанството.

Теодор Филипов

Теодор е един от двамата братя-близнаци, които поемат управлението на ИМЖ от баща си – инж. Филипов.
След като завършва техникум по механо-електротехника, Теодор записва Стопанско управление в Русе, където е и една от базите на ИМЖ. Не след дълго решава да се отдаде напълно на семейния бизнес, който го влече още от първия монтаж на оборудване, който младият инженер извършва само на 17-годишна възраст.
Днес Теодор отговаря за техническото изграждане и инженеринга в ИМЖ и с гордост потвърждава, че не е имал нито един работен ден в друга фирма.

Най-голямо удовлетворение изпитвам, когато видя какво сме постигнали като резултат и как сме облекчили работата на животновъдите.

Филип Филипов

Филип, също като брат си, е пряк свидетел на дейността и развитието на ИМЖ още от дете.
Веднага след като завършва Икономика на търговията в УНСС, Филип официално започва и своята кариера в семейния бизнес. Като възпитаник на Икономическия университет той се занимава усилено с търговската част и управление на ИМЖ, както и с връзката с клиентите. За него всяка една ферма и изпълнен проект са призвание, а ИМЖ – част от неговото семейство.

Когато проектът постигне своята цел и донесе нужното подобрение в ежедневието и работата на фермерите, съм истински доволен.

Какво е Stopanstvoto?

Това е най-новият проект, зад който стоят годините опит и експертизата на ИМЖ. Стопанството е магазин, предлагащ всички необходими консумативи, резервни части, средства за грижа, почистване и аксесоари за различните видове животновъдни ферми. Наши партньори са доказани и неоспорими лидери на пазара, включващи имена като Kerbl Austria, Gia Group, DeLaval, Flaco, J.Delgado, Japy Tech, Lucas G, Suevia, СПД Петров и много други.

Нашите клиенти за нас

Не е само до удобството. Нашата ферма е дълбоко посветена в осигуряване на високото качество на продукцията, която произвеждаме. Автоматизациите, които ИМЖ осъществиха при нас, гарантират, че покриваме всички строги изисквания за млекопроизводство.
Ферма за биволи в с. Манолско Конаре
За 20-те години, през които работим заедно, сме изградили двустранно доверие, в следствие на добрите резултати, които постигаме. Растем заедно и заедно се грижим за развитието на сектора и в частност – нашата ферма.
Ферма в с. Комощица
В началото бях донякъде скептичен, че специалистите от ИМЖ ще се справят с изпълнението на проекта за такъв кратък срок от време, но крайният резултат е налице – работата е в пъти по-лесна и всичко във фермата вече се случва по-безпроблемно и експедитивно.
Ферма в гр. Елхово
Разликата във фермата преди и след оптимизацията е огромна. Кара ме да се чудя защо по-рано не сме преминали към по-модерни начини за доене. Сега пестим време и ресурси, които можем да вложим в по-голямо производство и да постигаме по-качествена продукция.
Козеферма в с. Копривлен

Заедно за по-устойчиво производство

Направете първата стъпка към едно по-ефективно развитие с висока производителност и възвращаемост на инвестициите, чрез оборудване и автоматизация, изготвени индивидуално и според нуждите на вашето стопанство. Доверете се на нашия екип от експерти, които не само ще проектират и инсталират, но и ще поддържат технологичната инфраструктура на животновъдния комплекс.